Når trening ikke lenger hjelper

Sitter nåla fast på vekta? Du er nok ikke den eneste som opplever at det stopper opp i løpet av vektnedgangen. Når kroppen er i endring er det normalt at vekta går opp og ned mens du slanker deg. Opplever du derimot unormal vektøkning, skal vi se på hva du kan gjøre med det.Er du sikker på at dine nye kilo ikke er muskler? Før du legger om på rutinene dine anbefaler vi å skaffe et målebånd, og i stedet for måle deg med dette. Muskler veier mer enn fett, og det er naturlig at vi bytter ut fettet med muskler når vi trener mye.

Spiser du riktig?

Vil du si at du generelt spiser sunt? Det skal nemlig ikke mange snacks til før du har ødelagt en ellers god uke med sunn mat. Skaff deg oversikt over alt du putter i munnen. Spiser du ofte usunn snacks kan dette være årsaken til at du ikke går ned i vekt.En løsning på manglende vekttap er å spise proteinrike måltider som metter i timevis. Vi anbefaler for eksempel proteinrikt kjøtt framfor karbohydrater. Spis magre måltider med volum, som likevel er fattige på kalorier. Ha alltid frukt og grønt tilgjengelig som mellommåltid, eller når du bare må ha noe å putte i munnen.

Hvilke tiltak gjør du utenom treningen?

Selv om du trener noen ganger i uken, er ikke dette nok dersom du sitter stille resten av tiden. Det er slik at hverdagen har mer å si for helsen enn hva du gjør på treningssenteret, akkurat som maten vi spiser har stor betydning for vektnedgang. Tenk over hva du gjør fra dag til dag.Skaff deg en skritteller og sett deg et mål! Beveg deg i pausene på skolen eller på jobb. Kjør kollektivt og gå til bussen i stedet for å kjøre bil, eller ta en tur etter at du har spist middag. Dette er gode tips du kan innføre i hverdagen for å få fart på vekttapet.