Bruk hvileperiodene riktig

Trening er både sunt og viktig, men for å få mest mulig ut av terningen så er det også viktig at man hviler rett, da kroppen har godt av restitusjon. Å trene hardt hver dag er ikke bra for treningsfremgangen, men det er heller ikke sunt for kroppen generelt.

Vær, vind og det å bli sliten

Det er mange som aldri legger treningen til side, uansett hvordan de føler seg eller hvordan været ser ut. Dette høres kanskje ut som dedikasjon, men Forskning.no viser at dette virkelig ikke lønner seg. Mange mosjonister og andre ikke-profesjonelle går alt for hardt ut, spesielt i kaldt vær, og risikerer rett og slett både skader og utmattelse.

Fyll tiden med noe annet

Hvis kjedsomhet gjør at man trekker tilbake til treningssenteret selv om man burde hatt en pause, så gjelder det å finne noe annet å fylle tiden med. Hva med å sjekke ut noen kule spill på Videoslots som et alternativ til spenning og økt hjerterytme? Hvis ikke spilleautomatene fenger, så finnes det også en rekke andre spennende spill på nettet. Såkalte «escape rooms» har blitt utrolig populære, og her kreves det at man virkelig tenker, så da får man i det minste trimmet hjernen.

Sett av hviletid

Det kan være lurt å være streng med seg selv og dem man har rundt seg, og virkelig ta denne hviletiden på alvor. For eksempel kan man ha som regel at hver tirsdags ettermiddag skal tilbringes i godstolen med en god bok, eller at fredager alltid innebærer treningsfri, og at man setter av hele kvelden til de filmene man har ventet på å se. Det trenger altså ikke å være så komplisert, men det lønner seg å ha en liten plan for hva man har lyst til å gjøre i stedet for å trene, og så sørge for at man holder seg til planen.