Mountainbike

En mountainbike er en sykkeltype som er utviklet for å brukes i ulendt terreng, såkalt terrengsykling. Det finnes modeller i alle prisklasser, både for amatører og profesjonelle. Hverdagssyklisten og idrettsutøveren vil imidlertid ha forskjellige behov, det er derfor lurt å lese litt om ulike typer mountainbikes før du går til innkjøp av ny sykkel.Mountainbikes ble populære på 1990-tallet, da de virkelig slo an både som transportmiddel og som trening. Det finnes i hovedsak to ulike rammevarianter på syklene, fulldempet og hardtail. En fulldempet sykkel har fjæring både foran og bak, mens en hardtail bare har fjæring foran. Jo mer fjæring, jo mer kontrollert vil du kunne sykle.

Å kjøpe en mountainbike

Det er mange ting å tenke på når du skal kjøpe en mountainbike, og det kan føles overveldende å navigere i det store utvalget som finnes. Hvor mye demping skal du ha? Og hvor store bør hjulene være? For den kresne syklist finnes det en rekke ulike modeller å velge mellom.Sykler du mye utfor eller på småstier vil en mindre hjulstørrelse passe bedre, og du bør også velge en sykkel med mer demping. Uansett hvilken type du velger, så er mountainbike det perfekte valget for deg som elsker å være ute i naturen. Sykling i ulendt terreng er bra for både fysikken og konsentrasjonsevnen.

Hvorfor velge mountainbike?

Mountainbike er tettpakket action og vakker natur i én og samme opplevelse: Slå deg løs på svingete stier, og nyt adrenalinkicket som bratte opp- og nedoverbakker gir deg. Som treningsform er sykling bra for både utholdenhet og styrke. Dette gjelder ikke minst for terrengsykling, hvor du må bruke mer muskelstyrke for å beholde kontrollen.En mountainbike tar deg med ut i naturen. Det finnes noe for enhver smak, enten du er ung eller gammel, eller om du vil sykle på skogsstier eller grusveier. Det er egne sykler som er tilpasset kvinner, hvor rammen har litt andre dimensjoner. Er du en allrounder, så er all-mountainbike sykkelen som kan gjøre alt.